Vanaf 16,5 jaar is het mogelijk om te beginnen met autorijles. Jonge cursisten moeten er wel rekening mee houden dat wanneer je het rijbewijs behaald op je 17e, dat je tot aan je 18e verjaardag alleen een auto mag besturen onder begeleiding van een ervaren bestuurder met begeleiderspas.

Eerste autorijles

Je hebt een afspraak gemaakt met Jos Smit van Autorijschool Jos Smit. Hij komt je ophalen op de afgesproken datum, tijd en plaats in de stad Groningen. Hiermee wordt voorkomen dat wanneer je buiten de stad woont, steeds dezelfde route rijdt. Afhankelijk van je aanvangsniveau ga je direct in en rondom de stad met de lesauto op pad. De eerste keer kan het zijn dat je alleen stuurt en gas geeft. We bouwen het niveau geleidelijk op. De lesauto is uitgerust met een extra rem- en koppelingspedaal, zo kan ik ingrijpen wanneer dat nodig is. Het gemiddelde aantal rijlessen voor een leerling zonder ervaring is 25 rijlessen. Hiermee worden goede resultaten behaald.

Het doel

Het de bedoeling dat je wordt opgeleid tot een veilige, verantwoorde en sociale weggebruiker, zodat je goed voorbereid en vol zelfvertrouwen naar het praktijkexamen gaat.

Praktijkexamen

Ben je klaar voor je praktijkexamen? Dan moet de autorijschool waar je lest, dit voor je aanvragen bij het CBR. Hiervoor is het nodig dat jij Autorijschool Jos Smit toestemming geeft. Dit kan digitaal. Hou je digid bij de hand om de machtiging te regelen bij het CBR.

Gratis herexamen

Voorwaarde voor een gratis herexamen: je eerste examen én je herexamen doe je bij onze autorijschool.

Lestijden

Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 19.00

DJI 0954 flipped